torstai 23. toukokuuta 2013

Jengitunnukset

Tänään tuli postissa jo hetki odotettu ja myöhässä ollut paketti. Paketin sisällä oli tämän kauden ajopaidat.

Paidat tilattiin ilmeisesti suoraan italialaiselta valmistajalta. Kun oli outo valmistaja, niin joutu hetken miettiin paidan kokoa. Arpominen osui kuitenkin nappiin, justiinsa sopivan kokoiset paidat. Tilasin siinnä sitten itselle lyhyt hihaisen ja pitkähihaisen paidan. Lyhyt on hyvä päiväsaikaan (yllätysyllätys) ja pitkähihainen onsitten hyvä heittää päälle illan viilentyessä. Tuuliliivikin olisi ollut tarjolla samalla kuviolla, muttakun ei ole heijastinliivi niin eipä tullut sitä tilattua; turhia liivejä aleta mukana kantaa.

Näitä paitoja ei vaan sitten lyhyillä, alle 200km, lenkeillä käytetä.

Ei paljon, mutta vähän, harmittaa vaan ettei nuo kerinneet kevään breveteille. Pääasia kuitenkin että ennen LEL:iä tuli. Siihenhän tässä tähdätään, nää lyhyet matkathan (200, 300, 400 ja 600km) on jo ajettu kahteen kertaan ;)

Oulujärven kierroksesta palautuminen ei mennyt ihan putkeen. Maanantai oli tarkoitus viettää ihan vaan toimistolla askarrellessa. Asiakas vaan soitti ja halusi minut keskustaan palaverin tapaiseen. No auto on kotona enkä lähe sitä hakeen kun sama aika menis siinnäkin. Joten lepopäivä vaihtu palauttavaan ajeluun. Tiistaina jätin sitten suosiolla porukkalenkin väliin ja keskityin projektiin.

Kävin kaverin luonna näyttämässä sille vähän lentävää eli isoa kulmahiomakonetta. Lähti ne ylimääräiset painot silläkin irti, vaikka rälläkkä eli pieni kulmahiomakone olisi ollut käytännöllisempi. Paluu matkalla hain pienen satsin kemiallista metallia ja siloittelin ylimääräiset naarmut ja kolot. On vaan tuo parveke liian lämmin paikka noille myrkyille, ei tosiaankaan ollut 5min aikaa levitellä seosta. Noh, viilalla lähti ylimääräiset roiskeet pois. Nyt vain tarttee maalata runko ja sitten voi laitattaa laakerit paikoilleen. Haarukan päälle sain jo pohjamaalin.

Keskiviikkonakin kun aurinkopaistoi, päädyin laittamaan saunan lämpeneen ja lähtemään saunalenkille. Ei jalat oikein kantaneet tällä kertaa Alakylän tempoa, joten heitin kiireen pois ja kävin vilkaisemassa Honkasen suunnan maisemia, sielläkun harvemmin käy; umpiperäkun on.

Tälle päivälle otin ohjelmaksi kevyen pyörittelyn; kävin Vasaraperältä hakemassa projektiin pintamaalit. Mukavan kevyesti rullaa sinkula, tuli sopiva kevyt pitkä lenkki.